Grøn omstilling, cirkulær økonomi og socialt ansvar er alle på agendaet for erhvervslivet i Danmark. Men hvad hvis mental sundhed blev vægtet lige så højt som nogle af disse gode indsatser? Med denne tanke blev født en vision om et nyt værktøj, der kunne sætte mental trivsel på agendaet for den enkelte virksomhed.
Fra idé til virkelighed
For at konkretisere opgaven, planlagde vi en grundig definitionsfase, hvor workshops og wireframing hjalp med samarbejdet om idéer og løsninger. Det er vores erfaring, at denne tilgang hjælper os med, at være agile og udfordre vores idéer, så vi ender med det bedst mulige produkt i sidste ende.

Resultatet blev et system, hvor ansatte kan tage en online stressvurdering og få personaliserede kurser, øvelser og uddybende vurderinger. Hvis medarbejderne ønsker det, kan de dele deres resultat med den nærmeste leder, hvilket kan blive basis for en samtale om mental trivsel. Udover medarbejder-delen, ville lederne desuden få adgang til et kursusunivers, der blandt andet coacher om ledelse af medarbejdere med stress og andre trivselsudfordringer.
Design uden stress
Design kan påvirke dit humør - både positivt og negativt. Med aMindcheck har vi at gøre med en målgruppe, som netop kan være udfordret på overskud og tålmodighed. Derfor var vi i designfasen omhyggelige med at bruge afslappende farvepaletter, simpelt og venligt sprog, samt at reducere mængden af visuel støj og elementer, brugeren skal forholde sig til. Alt dette skulle sikre, at platformen fremstår som det, den er - et positivt værktøj til selvhjælp og trivsel.
Teknisk løsning
For at give den mest gnidningsfri brugeroplevelse, valgte vi at udvikle produktet som en webapplikation i NextJS frameworket. Dette gav os mulighed for en løsning med optimal performance, blandt andet gennem muligheden for server-side rendering.
Også i teknikken, var vores valg påvirkede af den unikke målgruppe. Et af vores tekniske mål var at undgå det frygtede roterende “loader” ikon. Det gjorde vi ved, at vælge lightweight teknologier, uden unødvendige lag, f.eks. ved at bygge egne optimerede queries ned i PostgreSQL databasen, fremfor ORM-lag, der kan give udfordringer med performance. Dette har resulteret i en produkt, nærmest uden loadtider.

